Muovikassialma

Vintillä oli kerrostumaa ainakin parista muutosta, aloitetusta ja alkuunsa lopetetusta remontista, avioerosta, kesämökin tyhjennyksestä, siirtolapuutarhamökin myyntisiivouksesta, kuolinpesän puhdistuksesta, roskalava- ja kirpputorilöydöistä – ja ennen kaikkea tavallisesta arjesta. Kun ihmisellä on käyttämätön, avoin vintti, kaikki ylimääräinen tavara on helppoa siirtää silmistä pois ja säilyttää hallinnan illuusio asuintiloissa.

Aiemmin kesällä kierrätyskeskus kävi hakemassa meiltä täyden pakettiautollisen huonekaluja. Itselleni jäi selvitettäväksi kaikki pikkusälä vanhoista vaatteista muuhun materiaaliin. Aloitin arbeetin viikonloppuna.

Olisi paljonkin kysyttävää itseltä, mutta otan esimerkiksi muovikassit. En pysty selittämään itselleni, miten vintillä oli niin paljon muovipusseja: henkselikasseja, sankakasseja, termoskasseja, kukkakasseja, vaatepusseja, mattopusseja, vuodevaatepusseja, tyhiösäilytyspusseja. Oli ehjiä ja rikkinäisiä, paksuja ja ohuita, isoja ja pieniä, keskikokoisia ja epämuotoisia, hiljaisia ja rapisevia, kotimaisia ja ulkomaisia, rumia ja rumempia. Lisäksi oli kolme rullaa kaupasta ostettuja roskakasseja. Ja jätesäkkejä pari pötköä.

Oli aivan oikea rangaistus mulle viettää loppukesän helteinen sunnuntai-iltapäivä vintillä peltikaton alla ja viikata muovikasseja.

 

4 ajatusta artikkelista “Muovikassialma

  1. HIH, täällä heinäkuussa vierailleet erinäiset sukulaisnaiset naureskelivat muovikassitaittelulleni tyyliin ”mahtuu ne muutenkin kaappiin”. Taittelin miniän opettamana juuri tommoisia kivoja kolmioita. Joku kumma tyydytys siitä tulee, kun edes joku osa huushollista on NIIN siisti.

    Tykkää

  2. Jos iskee retrovaihe päälle, voit leikata muovikassit sopivan levyisiksi nauhoiksi ja virkata niistä vaikkapa vessanmattoja. Meillä on nimittäin sellainen – ikuinen, pelkään – jonka sain mummuni ystävättäreltä noin 45 vuotta sitten. Kestävää kehitystä muovien avulla, sanoisin.
    Itse säästän (hyvännäköisia, erikokoisia) muovikasseja, että voin antaa niitä ihmisille ”kaupan päälle” myydessäni kirpparilla. Ihmiset ovat yleensä ilahtuneita tästä pienestä bonuksesta. Nyt en tosin ole saanut hankittua pöytää (=järjestänyt kalenterista aikaa) kahteen vuoteen, joten varastot paisuvat…

    Tykkää

    • Muovikassista virkattu vessanmatto on klassikko! Muistan vieläkin mummun virkkaaman Kaiharin keltamustan – mutta missä se mahtaa olla? Toivottavasti ei ainakaan vintilläni!

      Tykkää

Jätä kommentti