Pohjarakenne

Taloani on peruskorjattu 1990-luvulla, jolloin mm. pohja on kaivettu auki ja tehty uusiksi.

Maapohjan päällä on tasaushiekka ja kaksi viisisenttistä styrokslevyä. Niille on valettu 120-millinen betonikerros, jonka sisällä on sähköistetty 10×10-senttinen teräsruudukko. Tämä lattialämmitys on saunassa, pesuhuoneessa ja tulevassa saunatuvassa, mutta ei muualla kellarissa.

Saunassa ja pesuhuoneessa on kuorrutuksena kosteussulku ja laatta.

Saunatuvassa lattia on paljasta, joskin lämmintä betonia. Ensin haavelin lattian päällystämisestä korkilla, mutta urakka olisi tullut kalliiksi: pohja olisi pitänyt ensin tasoittaa (=palkata ammattilainen tekemään työ), jotta korkkilaatat (=neliöhinnat viidestäkympistä ylöspäin) olisi voinut asentaa (=asennuttaa) siististi ja kestävästi. Sitten mietin hetken huomattavasti halvempaa kaakelia, mutta vessansa laatoittanutta ystävää kuunneltuani päädyin siihen, että ostan todennäköisesti ison purkin maalia.

Toistaiseksi lattialla on kovalevyä: sen päällä pyörivät Beyblade-hyrrät erinomaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s