Kuntotarkastus: kuolemantuomio köynnöksille

Talossani tehtiin kuntotarkastus muutama viikko takaperin. (Normaalistihan tämä kannattaa tehdä jo ENNEN kuin ostaa talon.)

Tarkastus kesti pari tuntia, minä aikana käytiin kiinteistö läpi lattiasta kattoon, ylhäältä alas, sisältä ulos ja toisin päin. Raporttiakin sitten tuli koko rahan edestä.

Yksi ensimmäisistä korjauskohteistani – jonka pystyn itse tekemään – ovat talon ulkoseinän upeat köynnökset. Ne kiipeilevät kesällä kauniin vihreinä kattoon saakka ja muuttuvat syksyä kohden loistavan punaiseksi lehtiseinämäksi.

Ja samalla tarttuvat maaliin, kiemurtavat laudanrakosiin, estävät kosteuden kuivumisen talon pinnasta ja rapauttavat vielä perustuksenkin. Ehkä.

7 ajatusta artikkelista “Kuntotarkastus: kuolemantuomio köynnöksille

 1. Siirrä kauniit köynnöksi ison puun juurelle, raja-aidan juureen tai paikkaan, jossa kaipaat maanpeittokasvia. Niin saat nauttia kauniista köynnöksestäsi vielä pitkään ilman kuntokartoittajan toruja.

  Tykkää

 2. Luin ton ’ehkä’nkin. LOhduttavaa on, että maailma eikä talot ole köynnöksiin kaatuneet, mutta meilläkin mökin seinän villiviinit kyllä kasvoivat rimalautojen alle ja sieltä sitten puruvintille. Poistettu on ja osa kuoli itestään, kun oli kuiva paikka, eikä meillä perinteisesti juurikaan kukkapenkkejä kastella.
  Noi Linkolan on kyllä upeet villiviinit, Salon entisen sokeritehtään tiiliseinällä oli ainakin ennen todella komeet kans, kyllä ne kummasti kaunistaakin kiviseinää etenkin. PiaLepin idea onkin hyvä, sääli olisi kokonaan luopua noin upeasta ja miljööseen sopivasta kasvista.

  Tykkää

  • Olisko hieno, jos ohjaisinkin köynnöksen omenapuun sijasta kiertämään kasvihuoneen runkoa niin että siitä tulisi luomu viherhuone? Mitä sanot, PiaLep?

   Tykkää

 3. Paluuviite: Istutuslapiolla rännit tyhjiksi « Sairiö

 4. Paluuviite: Portti puutarhaan | Sairio

 5. Paluuviite: Talonmaalauksen valmistelu aloitettu | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s