Jalka paljaaksi

Pihasauna on kuulemma tontin ensimmäinen rakennus, ja sen se on näköinenkin. Viime kesänä kaadoin seinään kiinni kasvaneen spirean, lahjoitin seinustan rehottavat liljat työkaverille ja korjautin oven lahonneet paneelit. Tänä kesänä uusittiin rakennuksen huopakatto, mikä edellytti yleisiä raivaustöitä saunan takana.

Ja kun roina saatiin rakennuksen ympäriltä pois, oli maisemointia mahdollista jatkaa. Siinä, missä ennen oli kukkamaa kivijalassa kiinni, on nyt rakennuksesta poispäin viettävä tiilikaistale.

Oven edestä kaivettiin pois aikanaan suoraan maahan valettu betonikynnys. Kuoppa täytettiin hiekalla, eristettiin oven kohdasta muovilla ja päälle ladottiin tiiliä. Ovensuun lahonnut kynnyspuu heitettiin pesään menevien pinoon ja tilalle tehtiin uusi kynnys puusta ja metallilistasta.

Myös saunan päädystä poistettiin ylimääräinen kasvillisuus ja humuskerros. Eli revittiin nokkosia ja elämänlankoja kivien seasta, puolikompostoituneesta ja puolimultaisesta maasta. Kallistus tehtiin siinäkin rakennuksesta poispäin ja niin että alin hirsikerros ei enää ollut maan alla. Osa hirrestä oli jo ns. heikossa hapessa, mutta nyt se ei ainakaan lahoa, kun saa ilmaa. Sokkelin viereen ladottiin kiviä, jotta multakerros ja kasvillisuus eivät ihan heti leviäisi takaisin seinään kiinni.

Saunan sokkelin viereen tulee vielä virallinen suojakangas- ja hiekkapeti tiilien ja kivien alle, mutta tämäkin talvi mennään näin epävirallisella mallauksella ennen varsinaista pihasuunnitelman toteutusta.

pihasaunan-betonikynnyspihasaunan-tiilikynnyspihasaunan-pääty

P.S. Olisiko pitänyt aloittaa trendikkäästi ja jopa provosoivasti: Pihasauna kaipaa korjausta, koska ajan hammas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s