Kirjurinpuistoa katselmoitiin skuuttiparkin paikaksi

Rautatienkadun viereistä Kirjurinpuistoa tutkittiin tänä iltana joukolla: olisiko se mahdollinen skuuttiparkin paikka Hämeenlinnan itäpuolella?

Puistossa oli käyttäjien ääntä käyttämässä kymmenkunta skuuttiparkkialoitteen tehnyttä poikaa, operaatiota organisoinut äiti ja viisi muuta vanhempaa. Kaupungin puolesta keskustelemassa oli tilaajapalvelupäällikkö ja kaksi yhdyskuntarakenteen edustajaa.

Juttelimme mahdolliseen skuuttiparkkiin liittyen siitä,

 • miten osasta Kirjurinpuistoa voitaisiin tehdä skuuttaukselle soveltuva alue
 • miten aloite etenee kaupungin koneistossa.

Mikäli skuuttiparkki tehtäisiin Kirjurinpuistoon, suurin kustannus olisi pohjien tekeminen asfaltille tai betonille. Kentän pohja on vanha, ja todennäköisesti sitä ei ole pohjustettu puolta metriä syvemmälle – jos siihenkään. Talvenkestävä pinta vaatisi pohjat yli metrin syvyyteen, ja se olisi urakan kallein vaihe. Kunnon pohjien päälle voisi sitten rakentaa erilaisia ramppeja, esteitä tai telineitä, ja niiden teko fanerista tai vastaavasta olisikin vain pintasilaus. Tuottajapuolen asiantuntijat totesivat, että mikäli pohjia päästäisiin rakentamaan maan sulettua keväällä, puistossa skuutattaisiin jo juhannuksena. Vanhemmat olivat valmiita tempputelineiden rakennustalkoisiin, kunhan vain paikka olisi hyvä ja pohjat kunnossa.

Mutta.

Pohjien tekeminen vaatii rahaa ja työsuunnitelman. Rahasta päätetään kaupungin ensi vuoden talousarviossa, joka valmistuu marras-joulukuussa. Työsuunnitelma puolestaan tehdään osana puistokokonaisuutta, jotta tasapaino säilyy myös pitkällä aikavälillä. (Veronmaksajana olen vain iloinen, että halutaan kehittää kokonaisuutta eikä rakentaa jokaiseen puistoon kaikkea, mitä joku saa päähänsä haluta.) Keskustelimmekin pitkään itäpuolen puistoalueiden käytöstä: Ideoimme Kirjurinpuistosta skuuttaukseen, skeittaukseen, korikseen ja sähläykseen sopivaa kokonaisuutta ja Sairion kentästä hyvinhoidettua jalkapallokenttää kesäisin ja luistelukenttää talvisin. Sivusimme myös Tuomelan koulun rakennustyömaata ja esim. luistinkentän, pukukoppien ja ministadionin kohtaloa rakennustöiden ajan.

Entä sitten?

Kaupungin yhdyskuntarakenteeseen on nyt mennyt selkeä toiveemme itäpuolen puistotilanteen parantamisesta. Seuraavaksi tehdään kokonaissuunitelmaa toimenpiteistä ja valmistellaan ensi vuoden budjettia.

 • Jos budjetissa on varattu rahaa Kirjurinpuiston pohjustustöihin, alkavat lasten ja vanhempien talkoot telineiden suunnittelemiseksi ja tekemiseksi.
 • Jos budjetissa ei ole varattu rahaa tähän perusparannukseen, pitää tehdä uusi suunnitelma paikan saamiseksi, rahan keräämiseksi ja asian toteuttamiseksi.

2 ajatusta artikkelista “Kirjurinpuistoa katselmoitiin skuuttiparkin paikaksi

 1. Poikkeuksellista tässä scootti-parkki -asiassa on se, että kyseessä ei ole puistotoive jonka ”joku on vain saanut päähänsä toivoa”.

  Kyseessä on 6-14 vuotiaiden lasten, 57 pojan ja kolmen tytön henkilökohtaisesti allekirjoittama toive ja suurin osa näistä varhasnuorista ja lapsista:

  1) asuvat Sairio-Asemantaka-Hätilä -alueella, eli kyse on HEIDÄN puistoistaan ja lähiympäristöstään, eli eivät ole ”kuka vaan”

  2) ovat joutuneet luopumaan koulurakennuksestaan Yhteiskoulun Tuomelassa, siirtyen viimeisten vuosien ajan väistötilasta toiseen ja päätyen nyt vuosiksi parakkiin opiskelemaan

  3) ovat joutuneet luopumaan Tuomelan kentästä (ja luistinradasta) jo puoliksi ja tulevaisuudessa rakennustöiden alkaessa, joutuvat luopumaan myös suositusta koulun pihan ”stadionista”, jossa ovat tähän asti voineet jossain määrin harrastaa city-lajeja (katukoripallo, scoottaus, skeittaus, BMX-pyötäily), jotka ovat varhaisnuorison suosimia lajeja nykyaikaisissa puistoissa

  4) Keitä varten puistot ovat ja keiden ehdoilla tai kenen päähänpistosta niitä rakenetaan, jollei juurikin näiden poikien

  Teijja-mum

  Tykkää

 2. Paluuviite: Yhdyskuntalautakunta keskustelee skuuttiparkista 10.12. | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s