Hohtoneulontaa pimeässä illassa

Hämeenlinnassa vietetään tänään pimeän kaupan iltaa: puoti jos toinenkin on auki iltakymmeneen, kun tavallisesti ovet pannaan säppiin viimeistään kuudelta.

Kahvila Hoffissa pidettiin hohtoneulonnan SM-kisat.  Kävin seuraamassa ensimmäisen erän ja vähän toista:

Kahvilan yksi huone oli eristetty mustilla verhoilla, jotta tilan sai riittävän pimeäksi. Kilpailijoille oli oma tuolirivinsä edessä, ja meille yleisölle oli rakennettu nelirivinen katsomo tavallisista tuoleista ja baarijakkaroista.

Kilpailijoille jaettiin lankakerä ja muovipuikot, joiden päähän sai sytytettyä valon. Kun huoneen valot sammutettiin, ja kisa lähti käyntiin. Pimeässä sai sytyttää puikkojen valot, etsiä langanpään  ja alkaa luoda silmukoita. Kymmenessä minuutissa piti luoda 15 silmukkaa ja neuloa sileää neuletta niin paljon kuin puikoista lähti.

Ei uskoisi, kuinka hauskaa hohtoneulontaa oli seurata. Valot läikkyivät seinillä kuin huonossa diskossa,  ja suurin yllätys valojen syttymisen jälkeen oli, kuinka pitkiä pätkiä ihmiset olivat saaneet aikaan. Ajan loppumisen jälkeen työt luovutettiin tarkastettaviksi ja laskettaviksi – se homma tehtiin kirkkaan lampun alla kahteen kertaan. Ensimmäisen erän voittaja neuloi 27 kerrosta. Itse haastattelin erän kolmosta (22 kerrosta), jonka mielestä haastavinta urakassa oli löysäkierteinen lanka, muuten homma oli suunnilleen samanlaista kuin sohvannurkassa telkkaria tuijottaessa.

Kisaan ol ilmoittautunut reilu parikymmentä neulojaa, ja eriä oli kuulemma kolme. En jäänyt penkkiurheilemaan koko illaksi, vaan poistuin Wetterhoffin myymälän kautta kotiin sohvannurkkaan. Raportoikohan huominen Hämeen Sanoma tämän suuren urheilujuhlan tulokset?

 

Yksi ajatus artikkelista “Hohtoneulontaa pimeässä illassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s