Mikä on oikea tapa suolata savukala?

Kysymys ei ole retorinen vaan pragmaattinen. Olin viikonloppuna kaverin mökillä, jossa naapuri oli käynyt muikkuverkoilla. Lauantain ohjelmassa olikin kalojen siivoaminen, savustaminen ja syöminen. Avaaminen ja sisälmysten poisto kävi kätevästi saksin ja sormin, joskin koulukuntaeroja löytyi kalan pään paikoilleen jättämisen tai poistamisen suhteen. Suolaamisen kanssa olin suurpiirteinen ja viskelin karkeat merisuolat kalojen päälle savustimeen – tämä taitaa olla ns. tönkkösuolaamisen malli. Toiset suolaavat kalat etukäteen huolellisesti sisältä ja ulkoa mutta poistavat ylimääräiset ennen savustinta. Kolmas tapa on kuulemma tehdä kymmenprosenttinen kuuma suolaliemi ja uittaa kaloja siinä hetken aikaa kypsymisen jälkeen. Mikä on sun salaisuutesi?

wpid-perkaamattomat-muikut.jpg

wpid-savustetut-muikut.jpg

wpid-muikku-päineen-ruotoineen.jpg.jpeg

Ja vielä: syötkö pienen kalan ruotoineen?   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s