Ei hullu se joka pyytää, vaan se joka maksaa

Oman asunnon tai talon myymisessä tärkeää on oikea hinnoittelu: liian kallis karkottaa kiinnostuneet, liian halpa herättää epäilyn huonosta.

Kun me hinnoittelimme taloamme, pyysimme paikalle välittäjän tekemään arvion. Sama mies oli kuvioissa jo taloa ostaessamme, joten saimme ilmaisen arvion talomme mahdollisesta myyntihinnasta – ja kaupan päälle tietoa kadun toisen pään tapahtumista. Välittäjä asuu vähän matkan päässä, joten hänellä on omakohtainen näkemys alueeseen myös asukkaana. Myös vieraat välittäjät tekevät ilmaisia arvioita.

Kerrostalokämpän kohdalla kävin katsomassa toteutuneita kauppahintoja. Sen lisäksi olin yhteydessä isännöitsijään ja kyselin tehdyistä kaupoista ja asuntojen menekistä. Isännöitsijä oli erittäin hyvä tietolähde ja antoi hyviä neuvoja kaupantekoon muutenkin. Hän lupasi lähettää samoin tein myös satasen isännöitsijäntodistuksen, jota huoneistokaupassa aina tarvitaan.

Näiden tietolähteiden lisäksi olemme tietysti jatkuvasti tarkkailleet kysyntää ja tarjontaa: Hämeen sanomien asuntoilmoitukset ja -liitteet luetaan aina ja Oikotiellä käydään silloin tällöin ihan yleissivistyksen vuoksi. Meillä itsellämme oli käsitys omasta talostamme saatavasta hinnasta, ja välittäjä vahvisti näkemyksemme hintatasosta oikeaksi. Samoin kävi kerrostaloasunnon kanssa: oma arviomme osui yksiin isännöitsijän kertomuksen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s