Mitä maksoi?

Asunto-osakkeen myyminen ilman välittäjää oli halpaa lystiä. Isännöitsijäntodistus oli satasen luokkaa, samoin Oikotien neljä viikkoa (joista jäi käyttämättä viimeinen), kauppakirjasta ja sitä edeltäneestä konsultaatiosta pulitin 150 e.  Omaa aikaa tietty kului myynti-ilmoituksen tekemiseen ja asunnon kahteen näyttämiseen, mutta näillä tuntipalkoilla se ei tee paljon. 🙂

Talon myyminen sitten maksoikin enemmän. Suurin kustannuserä oli välityspalkkio ja alv., muutama prosentti toteutuneesta kauppasummasta. Katsastutimme myös öljysäiliön ja teetimme kuntotarkastuksen koko taloon yhteensä noin tonnilla. Nämä olivat kuitenkin välttämättömiä meidän kannaltamme, jotta tiedämme talon ja tontin olevan ok.

Talon ostaminenkaan ei ole ilmaista. Varainsiirtovero kiinteistökaupasta on neljä prosenttia eli aika paljon. Siihen verrattuna lainojen järjestelypalkkiot ja muut pankin kustannukset ovat ihan mitättömän pieniä.

Remonttihan ei ole vielä edes alkanut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s