Oli Pukutehtaan K-Marketissa taas silakkafileitä, joten puoli kiloa jäi kauppareissulla haaviin. Joskus niitä paistelenkin, mutta enemmän pruukaan tehdä sinappisilakoita:
- Puoli kiloa silakkafileitä
- 3 dl vettä
- 1/2 dl etikkaa
- 2 rkl merisuolaa
Pannaan fileet kulhoon, kaadetaan etikka-suolavesi päälle ja annetaan maustua muutama tunti.
- 1 dl sinappia
- 1 tl sokeria
- 2 tl etikkaa
- 3 rkl öljyä
- loraus vettä
Otetaan silakat pois suolaliemestä ja ladotaan tölkkiin. Sekaan sinappiseos, kansi kiinni ja kunnon ravistelu. (Tärkeä vaihe on ’kansi kiinni’.) Maltetaan pari päivää ja syödään vasta sitten.
Ohje on alunperin Kakkosen Makupaloista, ja siinä silakat ladotaan kerroksittain hakatun tillin kanssa. Itse en sitä käytä, kun sitä ei koskaan satu kotona olemaan.