Värillä ja valolla voi sisustaa

Kantolan Pintavärissä pidettiin tänään sisustusiltaa. Kuulimme sisustuksen merkityksestä kodin toimivuuteen, värien osuudesta viihtyisyyteen ja valon vaikutuksesta tunnelman luojana. Mikä pimeänä, sateisena syysiltana parempaa ohjelmaa?

”Sisustuksen voi tehdä väreillä, ja maalaaminen on halpaa”, totesi sisustusarkkitehti Leena Carelse ja laittoi käyntiin kuvasarjan maalarinvalkoisesta ja sen vaihtoehdoista. Entisenä Tikkurilan toimihenkilönä olin aivan samaa mieltä – ja koetin näyttää siltä kuin en olisi juuri ostanut viittä rullaa tapettia, paikalla kun oli myös Maalilinjan edustus ja mm. pitsimaalauksen työnäytös. Tarja lupasi olla puhumatta niistä tapeteista mitään, kun sanoin käyttäväni ne joululahjojen paketointiin.

Valaistuksen ei tarvitse olla on/off

Carelse puhui värien lisäksi myös valosta.

  • Valolla pystyy rakentamaan erilaisia tiloja ja tunnelmia, kunhan ulottaa ajattelunsa keskelle kattoa sijoitettavasta plafondista pidemmälle.
  • Hyvä yleisvalo tarvitsee kaverikseen kohdevaloja ja kerroksia.
  • Valaisimia on erilaisia, ja valoja on erivärisiä ja -tehoisia: luonnonvalolamput sopivat työhuoneeseen mutta makuuhuoneeseen ne luovat liiaksi leikkaussalivaikutelman.
  • Valaistuksen kanssa täytyy muistaa myös käytännöllisyys ja sähköturvallisuus.
    (Ja juuri eilen ripustin pöytälampun johdostaan roikkumaan verhotankoon ylösalaisin ja seinää vasten nojaamaan.)
Kirjat ovat tällä hetkellä unohdettu sisustuksen osana, mutta Carelse veikkasi niiden vielä palaavan. Itse olen etujoukoissa tässä asiassa: olen tehnyt interaktiivisen sisustuselementin kattilankansitelineestä ja lukemattomista lehdistä.

Kiitos Pintavärille inspiroivasta illasta ja maistuvasta iltapalasta. (Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka lasillisen Pommacia joinkin ja kaksi savulohirullaa söinkin.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s