Ensin meni lehdet ja sitten puut

Rautatienkatua perusparannetaan. Eli syvennetään, levennetään ja päällystetään, ja sivuun tehdään vielä pyörätie. Työ on aloitettu meidän päästä, ja aamuisin heräämmekin kaivinkoneen käynnistykseen klo 7.  Maisemassa muutos kesän vihreään seinään on dramaattinen: samaan aikaan kun puista lähtivät lehdet, kaupungin miehet tulivat kaatamaan työtiemaan sivusta jokusen puunkin.

Hyvä puoli on, että tie todennäköisesti routii ja varmasti pölyää tulevaisuudessa vähemmän. Huono puoli on se, että tie tulee pyöräkaistan lähemmäksi meidän taloamme. Mitenhän on rautatien viereisellä osuudella – meneeköhän Pintilän mummun puutarhasta siivu, jos pyörätie jatkuu perille saakka? (Rautatienkadun perusparannus on ollut puheena viimeiset 50 vuotta. Ja Pintilän mummu haudassa viimeiset 25.)

(Ja niin, sehän ei enää tässä kohdassa enää ole Rautatienkatu kun Faneritehtaantie.)

4 ajatusta artikkelista “Ensin meni lehdet ja sitten puut

  1. Paluuviite: Rautatienkadulle asfaltti « Sairiö

  2. Paluuviite: Rautatienkatu muuttuu | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s