Kaali on hyvää: parsakaali, ruusukaali, valkokaali, punakaali, kukkakaali, kyssäkaali, kiinankaali, savoijinkaali, lehtikaali… Niitähän on laudalla ainakin yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista*.
S-marketin lehdessä oli intialaisen currykaalin ohje: on testattu ja hyväksi havaittu. Kaalin ystävälle sitä voi suositella lämpimästi, sillä mausteet ja jogurtti täydentävät voimakasta makua mukavasti. Kannattaa tehdä reilusti, sillä ruoka ei tykkää pahaa uudelleenlämmityksestä.
Kotiraati sen sijaan tykkää pahaa sekä valmistuksesta että lämmittelystä. Viisivuotias varoitti veljeään: ”Täällä on taas se kauhea haju! Pidä nenästä kiinni. Saadaanko äiti lihapiirakat?”
* Ihana keittokirja on Silvennoinen&Vesikansa: Kymmenen kaalia laudalla, Aamulehti-kirjat 2006. Jossain antikvariaatissa sellaisen sai vaivaisella vitosella!
ja niitä kauniita ja rohkeita on mm. palmukaali ja kävelykeppikaali, komee toi lehtikaalis!
TykkääTykkää