Pastareissu

Olin ystävällä kylässä. Ruumiin ravinnoksi ja illan viihteeksi teimme pienen pasta-aterian:

Luotettu ystävä, majuri Kenwood vaivasi pastataikinan munista, jauhoista ja öljystä. Taikinan levätessä kylmässä kuistilla minä upotin tomaatit kiehuvaan kylpyyn ja kuorin niiltä takit ja lisäsin sitten kaltatut, pilkotut tomaatit pilkottiin kelta- ja valkosipulin joukkoon pannulle paistumaan. Sekaan suolaa, sokeria, chiliä ja tomaattipyrettä, sitten kansi kiinni ja kuulemiin. Pastan kiehuessa joukkoon vielä viimeiseksi vähän vuohenjuustoa.

Pastakonetta on ehkä pakko ruveta harkitsemaan vakavissaan kotiinkin: oli niin kivaa hommaa levyjen rullaaminen ja terien läpi liu’uttaminen. Ja oikeasti tuntee tehneensä ruokansa eteen töitä, kun ensin kääntää kampea ja sitten ripustaa nauhat roikkumaan tuolin selkänojalle keittämistä odottamaan.

Yksinkertainen nyrkkisääntö: neljästä munasta ja 400 grammasta jauhoja tulee neljän tuolillista tagliatellea. (Mutta sitä ei kaksi ihmistä kyllä jaksa syödä.)

Pienestä taikinamöykystä tulee todella pitkät nauhat.

5 ajatusta artikkelista “Pastareissu

  1. Sormijärvellä tuttu emäntä vääntää tuollaisella ihan työkseen mahdottoman mainioita karjalanpiirakoita (kuoria), joten varmaan hyvä hankinta, kun voi sitten niitäkin tehdä ite, kun puuroo ja muusia kuitenkin tuppaa aina liikaa ainakin meillä tulemaan. Innokkaita kammen vääntäjiä löytynee kotoa.

    Tykkää

  2. Rypytyskin olisi personal first. Mun täytyy sanoa, että en kovin paljon välitä karjalanpiirakoista, mutta perunapiirakat – nam! (Ja kammen kääntämisestä todennäköisesti taisteltaisiin.)

    Tykkää

  3. Paluuviite: Jogurttikone « Sairiö

  4. Paluuviite: Puutarha pöydällä « Sairiö

  5. Paluuviite: Kuuden ällän lauantai « Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s