Juuri ennen joulua nousi hysteria sen verran korkeaksi, että katsoin välttämättömäksi valmistaa tarjolle myös maksapasteijaa. Normaalistihan en suuhuni maksaa laita, mutta ehkä joululehden kaunis kuva ja reseptin lupaama mieto maku yhdistettynä ajatukseen pekonista ja anjoviksesta saivat minut vierailemaan kaupan pakastealtaalla.
Patee oli pöydässä jokaisena joulun päivänä, mutta muuten se on majaillut jääkaapin ylähyllyllä taaimmaisena. Purkista on syöty ruokalusikallinen pasteijaa – sekin vastapaistetun patongin ja paksun kapriskerroksen välissä. Tänään vietän tuotteen hautajaiset ja lupaan, että jatkossa ei maksa vaivaa.
***
300 g pakastettua broilerinmaksaa
1 pieni keltasipuli
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
50 g pekonia
0,5 dl kermaa
3 anjovisfilettetä
0,5 tl timjamia
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Sulata, huuhtele ja valuta maksat.
Hienonna ja kuullota sipulit.
Lisää maksat ja paista kypsiksi.
Paista pekoniviipaleet pannussa.
Soseuta kaikki monitoimikoneella.
Mausta.
Kaikkien aikojen joulu -lehti. 2011
P.S. Kuva maksapasteijasta? BUAHHUAHHUAH!