Ikea Hämeenlinna

Varmaan kuuluisi sanoa, että käy Ikeassa vain sosiologisista ja folkloristisista syistä ja ostaa käynnillään korkeintaan paketin serviettejä.

Minä ostan huonekaluja, astioita, tekstiilejä, valaisimia (ja serviettejä). Pidän Ikean muotoilusta ja hinnoista ja olen valmis näkemään vaivaa edullisen lopputuloksen eteen.

Tänään ostin ja kokosin kolme kenkähyllyä. Yhden paketin hinta oli parikymppiä, ja sillä rahalla sai askarreltavaa tunniksi! Ostoksellani siis työllistin itseni ja liettualaisen lastulevytehtaan työntekijät, joista jälkimmäiset todennäköisesti valmistivat kappaleet vähintään tuhat kymmenentuhatta kertaa nopeammin kuin minä niitä ruuvailin yhteen. Ja käytössäni oli sentään akkuruuvari, joka on joka kodissa ehdottoman tarpeellinen kone.

Ja jos pidän designista ja olen vaikuttunut toiminnallistamiskonseptista (eli siitä, että asiakas tekee työt), niin eniten ihailen ammatillisesti ohjeiden tekijää. Yksi ja sama tikku-ukko* kokoaa hyllyn niin Hamptonissa kuin Hämeenlinnassa, Lascaux’ssa kuin Los Angelesissa samoja kuvia seuraten.

Näistä jäi yli vain yksi pikkunaula. Ei ole kriittinen osa!

 

8 ajatusta artikkelista “Ikea Hämeenlinna

 1. Juupa, viimeksi kokosin IKEAn nukensängyn. Tikku-ukko-ohje lähti siitä, että yksi ukko oli ruksattu yli ja korvatttu kahdella, älä siis yritä tätä yksin. Tunsin itseni ihan yli-ihmiseksi, kun ruuvailin sängyn kokoon omin pikku kätösin. Juttuun tarvittiin siis kaksi miestä tai yksi mummu.

  Tykkää

 2. Ja aina haukutaan, että Ikean ohjeista ei saa selvää, mutta sen verran olen huonekaluja kasannut, että selvempiä ohjeita saa hakea. Mutta usein ne ohjeiden haukkujat on sen tietyn sukupuolen edustajia, jotka yrittävät koota ensin ilman ohjeita; ”emmää mitään ohjeita tarvii, ne on neideille ja muille lahjattomille”. Ja sitten, kun muutama ruuvi tai muu kiinnike on peruuttamattomasti väärässä paikassa, niin sitten tartutaan ehkä ohjeisiin ja kirotaan ne alimpaan manalaan.

  Tykkää

  • Sen kun vielä oppisi, että lukee ohjeet alusta loppuun ennen kasaamista ja hakee esiin kaikki tarvittavat työkalut, niin pääsee siihen asennuskaljavaiheeseenkin nopeammin. 🙂

   Tykkää

 3. Olen koonnut kymmeniä IKEA kaluja ja kyllä näin on että selviä, helppoja ja yksinkertaisia ohjeita ovat. Oma pää vähän joskus tulkitsee ne väärin, kuten viimeksi kun kokosin siskolle ruokapöytää; meni jalat väärinpäin. Huomasin kuitenkin… IKEA rules! Ja Linkolan emännälle kiitos IKEA Hacker vinkistä… Turengin pastanvääntäjää lukee sitä ahkerasti,

  Tykkää

 4. Paluuviite: Kenkähylly on hattuhylly « Sairiö

 5. Paluuviite: Kirje Ivarille | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s