Ajateltiin ystävien kanssa olla trendin huipulla (tai ainakin peräaalloissa) tekemällä avokadopastaa, josta Some-Suomi puhuu ja joka aiheuttaa valtakunnanlaajuisen pecorinopuutteen. Rakastan avokadoa, chiliä, valkosipulia, kaikkia sitruksia: miksi en ollut testannut tätä aiemmin?
Aloitimme tekemällä pastan itse: kolme syöjää, kolme munaa, kolme desiä durumvehnäjauhoja, kaksi henkaria.
Pastan kuivuessa aloimme valmistella avokadokastiketta: pilppusimme valkosipulit ja chilit, puristimme limetit ja raastoimme juustot, hienonsimme yrtit ja teimme kaiken muunkin, mitä piti. Porukan anti-avokadisti valmisteli pippuripihviään eli seisoi pannun äärellä lasi kädessä.
Avokadopasta ei niin hyvää ollut kuin mitä luulimme. Oli kyllä ihan hyvää, mutta ei mitenkään erinomaista. Mitä ihmiset syövät, jos tämä on kaiken räyhäämisen väärti rääti?
Pihvi oli naapurin lautasella.
Brunkomissakin jo kokeiltiin, lihansyöjämiehellekin kelpasi hyvin. Pecorinon (ei tietenkään täkäläisen kaupan valikoimissa) korvasin manchegolla, toimi ihan hyvin. Mielestäni kelvollista parempi juttu, mutta ei ihan tuon kaiken meuhkaamisen arvoinen.
TykkääTykkää
Nimenomaan: ihan hyvää, mutta ei todellakaan the ruokalaji. Olisko tässä vähän kaikukammioefektia tässä hehkutuksessa
TykkääTykkää
Meillä kävi äidin kanssa ihan samalla tavalla. Kyllä sitä söi, mutta ei nyt tajuttu, mitä kohkaamista siinä on.
TykkääTykkää
Keisarilla oli siis avokadohousut.
TykkääTykkää
Sama täällä. Koko Chicling-ilmiössä sitä paitsi taitaa olla runsaahkosti ilmaa. Aamutelkkarissa en muista (onneksi) ikinä kuulleeni sellaista hesaylimielis-puhetyyliä kuin hänellä oli, olin jotenkin tosi yllättynyt, neljääkymmentä käyvä nainen kuitenkin. Käynyt vähän samaa kuin joillakin suosituilla bloggareilla; uskovat itse etunenässä hypetyksen jälkeen että kaikki mitä heidän päästään ja näppiksiltään suoltuu on jotain aivan uskomatonta timanttia ja suurin piirtein huokailevat ihaillen miten nero ja suunnannäyttäjä olen. ;)))
TykkääTykkää
Onhan tämä Blogistan sellainen kaikukammio, ettei paremmasta väliä. Taitava osaa käyttää ilmiön ja toimintatavat hyödykseen – ja olisko tässäkin se, että ”ei hullu se, joka pyytää vaan se, joka maksaa”? Siellä Chiclingissä on kyllä hyviä ruokaohjeita, että ihan tyhjän päällä ei olla.
Mutta tosiaan tämä avokadopastan suosio on oikeasti käsittämätön jopa tällaisessa yhden asian maassa. Voisko joku tehdä tästä gradun?
TykkääTykkää
Paluuviite: Henkarillisella tuorepastaa neljä kiloa kirjoja « Sairio
Paluuviite: Avokado ikkunalle kasvamaan « Sairio