Tee tumput vanhasta neuleesta

Kahden kappaleen tumput tehtyään voi siirtyä astetta haastavampaan projektiin: kolmesta kappaleesta koottuihin kintaisiin*.

neulerukkanen-kolmesta-kappaleesta

Takakappale on näissä yksinkertainen, mutta kahden etukappaleen kanssa pitää olla jonkun verran tarkkana. Peukalo muodostuu ylä- ja alapuolesta (tässä beige ja lila), ja siitä lähtevä poikkisauma suuntaa viistosti alaspäin. Jos tekee huolellista työtä, saumat voi jättää myös ulkopuolelle tereiksi.

Kaavat olen ottanut jostain koululaisten  käsityökirjasta Patakinnas-otsikon alta. Malli onkin varsin väljä ja sopii paremmin päällyskintaiksi tavallisten tumppujen päälle. Näistäkin voi tehdä vuorilliset, ja esim. fleece on hyvä vuorimateriaali. Ei palele, kun skrapaa auton ikkunoita, kolaa lunta tai vaikka vain seisoskelee tumput suorina.

* Onko nämä nyt sitten tumppuja vai kintaita vai vanttuita vai rukkasia vai mitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s