Mittava rahaväärennös paljastunut

Suomen oloissa harvinaisen mittava väärennetyn rahan levitysoperaatio on paljastunut. Koko maahan oli parin viikon ajan syötetty väärennettyä rahaa, joka oli mennyt tavallisille kuluttajille täydestä kuin väärä raha.

Erityisen röyhkeäksi huijausyrityksen teki sen ympärille rakennettu mainoskampanja, jolla kolikoita yritettiin sujuttaa markkinoille vanhoina tuotteina. Lisäksi vääriä rahoja ei jaeltu erikseen vaan aina muiden kolikoiden joukossa, jolloin aitouden erottaminen on hankalampaa. Väärän rahan kysyntä ehti muutamassa viikossa paisua ennennäkemättömän suureksi, ja osassa maata rahoista ehti jo muodostua puute.

Sosiaalisessa mediassa alettiin kuitenkin epäillä rahan aitoutta. Tänä aamuna paljastui, että kyseessä on valtakunnallinen salaliitto, jossa ovat mukana niin elintarviketeollisuus kuin vähittäiskauppakin.

”Olin kiinnittänyt huomioni kolikon normaalia pienempään kokoon, mutta luulin sen johtuvan EU-normeista”, kertoo yksi huijatuista. ”Myös kolikon lovi poikkesi muistamastani, mutta panin senkin EU:n tiliin.”

Väärennöksen havaitsi lopullisesti asiaa tutkinut ulkoministeriön virkamies. ”Kolikoista puuttui teksti ’piratos’ eikä niissä ollut lainkaan nimellisarvoa”, hän kertoo. ”Tuskin käyvät maksuvälineinä.”

IMAG0313

Poliisin takavarikoimia vääriä rahoja pakkauskuoren päällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s