Makkaran tekeminen on yksinkertaista: otetaan
- neljä kiloa lihaa
- kaksi kiloa silavaa
- sen seitsemää sorttia mausteita
- kaksikymmentä metriä suolta
- yhdeksän ihmistä ja
- yhdet neuvoa-antavat
ja annetaan myllyn pyöriä. Ensin lihat ja silavat jauhetaan kertaalleen karkealla terällä, sitten kertaalleen hienommalla (koko homman kolmanneksi kivoin vaihe katsella). Vaihdetaan vatkaimeen ja sekoitetaan makkararamassaan mukaan mausteet ja muut emmeet, esim. perunakuutiot, ohraryynit tai paahdetut paprikapalaset.
Makkaranteon toiseksi kivoin vaihe on massan pursottaminen suoleen. Tasaisen pötkön aikaansaaminen vaatii vähän harjoittelua, mutta jo kymmenennen metrin kohdalla tuote alkaa olla tasapaksuista ja ilmakuplatonta. Pitkät pätkät kiepautetaan makkaroiksi ja kypsennetään vaihtoehtoisesti vedessä, paistinpannulla, uunissa tai kaikissa kolmessa.
Parasta makkaranteossa on syöminen.
Turenkilaisen hikipajan makkarat.
TykkääTykkää
Otsasi hiessä pitää sinun makkarasi syömän.
TykkääTykkää