Makkaran teko: helppo nakki

Makkaran tekeminen on yksinkertaista: otetaan

  • neljä kiloa lihaa
  • kaksi kiloa silavaa
  • sen seitsemää sorttia mausteita
  • kaksikymmentä metriä suolta
  • yhdeksän ihmistä ja
  • yhdet neuvoa-antavat

ja annetaan myllyn pyöriä. Ensin lihat ja silavat jauhetaan kertaalleen karkealla terällä, sitten kertaalleen hienommalla (koko homman kolmanneksi kivoin vaihe katsella). Vaihdetaan vatkaimeen ja sekoitetaan makkararamassaan mukaan mausteet ja muut emmeet, esim. perunakuutiot, ohraryynit tai paahdetut paprikapalaset.

Makkaranteon toiseksi kivoin vaihe on massan pursottaminen suoleen. Tasaisen pötkön aikaansaaminen vaatii vähän harjoittelua, mutta jo kymmenennen metrin kohdalla tuote alkaa olla tasapaksuista ja ilmakuplatonta. Pitkät pätkät kiepautetaan makkaroiksi ja kypsennetään vaihtoehtoisesti vedessä, paistinpannulla, uunissa tai kaikissa kolmessa.

Parasta makkaranteossa on syöminen.

2 ajatusta artikkelista “Makkaran teko: helppo nakki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s