Idätä kesää odotellessa

itänyt herne

Huhtikuu. Saisi jo kesä tulla – tai ainakin kevät. Kasvukautta odotellessa voi idättää ja siten simuloida tuoreutta lautasella.

Idättäminen on helppoa:

Otetaan esim. kuivattuja herneitä tai mungpapuja ja liotetaan niitä yön yli.

Otetaan siivilä ja isosuinen kukkavaasi. Kaadetaan lionneet pavut kukkavaasiin, pannaan siivilä päälle ja käännetään ylösalaisin. (Tämä tiskialtaan päällä.) Laitetaan yhdistelmä edelleen ylösalaisin kuivauskaappiin, jotta vesi pääsee valumaan pois.

Papuja huuhdellaan pari kertaa päivässä, ja valmista tulee alle viikon sisään. Idut säilytetään jääkaapissa syömisten välillä.

Eilisen paiston emäntä kertoo aiheesta tarkemmin. (Sillä on oikein idätysastiakin!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s