Kalapullakokeiluja, osa n:
Ylessä oli ylen hyvältä vaikuttava haukimuffiniresepti. Kaupassa käydessäni en vain tarkkaan muistanut, mitä aineksia taannoin lukemassani ohjeessa oli, joten luotin onneen ja yleensä kattavaan ruokavarastoon. Pieleen meni: jääkaapissa ei ollutkaan kylmäsavulohta eikä maustehyllyssä himalajansuolaa. Sovelsin siis.
Alkuperäiseen reseptiin kuului
- 300 g haukea
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl tuoretta tilliä
- himalajansuolaa ja pippuria
Näistä korvasin kylmäsavulohen pakastetulla lehtisellerillä ja pakastetuilla sitruuna-öljy-kuutioilla. Lehtiselleri sai pelata myös tuoreen tillin roolia, ja jozo näytteli himalajansuolaa. Muuten menin käsikirjoituksen mukaan eli emmeet monitoimikoneeseen, taikina paperisiin leivosvuokiin ja uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Helppoa ja kärytöntä! Ja hyvää, vaikka itse sanonkin.
Kaupan päälle design: leivosvuoat levisivät taikinan alta vähän aaltovaasin muotoon.