Heittopussirotta

image

Lasten kanssa pitäisi keksiä aina jotain nopeaa ja yksinkertaista tekemistä, oli se sitten ompelua tai askartelua tai muuta. Nopeaa siksi, että ilta töistätulon ja nukkumaanmenon välissä on tosi lyhyt. Yksinkertaista siksi, ettei näpertämisessä menisi lasten eikä ennen kaikkea omat hermot.

Ommeltiin heittopussirotta, joka muistuttaa enemmän heittopussia kuin rottaa. Idea tuli kirjasta Ekoaskartelua lapsille. Valmistus oli yksinkertainen: otettiin kaksi tilkkua, ommeltiin ne kolmelta sivulta kiinni, täytettiin ja ommeltiin viimeinen sivu niin, että pussin saumat tulivat vastakkain niin kuin muinaisissa mehutetroissa. Tälle rotalle tehtiin napeista silmät, trikoosta korvat ja ponnarista häntä. (Silmät kannattaa ommella tilkkuihin ennen saumojen ompelua, ja korvat kannattaa tikata sauman sisään samalla kun ompelee tilkuista pussia.)

Jos pussin täyttää ryyneillä, riisillä tai linsseillä, siitä tulee tukeva heittoase. Jos täyttää kuteilla tai leikkuujätteillä, saa esim. pehmolelun tai neulatyynyn.

Emma Hardy. Ekoaskartelua lapsille. Suom. Jussi Niemistö.Kustannus-Mäkelä 2009.

2 ajatusta artikkelista “Heittopussirotta

 1. Ekoaskartelu on kivaa, aikuiset tekee sitä kansalaisopistolla ja kurssin jälkeen roskis täyttyy entistä hitaammin ja tarvikevarastot nopeammin-.
  Tuosta heittopussirotasta saisi käteviä ja nättejä kuntoilupusseja ruokakaappiin; olisi taukosapuska samassa paketissa ja kun voimat vähenee, niin puntti kevenee! Kaakaota ei ehkä kannata kokeilla…

  Tykkää

  • Ja sitten kun pussirotat olisi syöty, popsittaisiin oven edessä vetotopparina palvelevan mäyräkoiran sisältä kolme kiloa riisiä.
   Mä olen muuten kerran ostanut lapsille ’pehmo’sammakot, joiden täytteenä oli hiekkaa. Se paljastui vasta sitten, kun toisen sammakon reisi repesi. 😮

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s