Juhannus Joutsenlammessa

Hyvä ystävä oli juhannuksen vietossa lasten kanssa. Sairion ranta kun oli liian kylmä muuhun kuin lenkkikengän, lippalakin ja lehtiveneen uittamiseen, keksimme muuta tekemistä. Yhtenä päivänä kävimme elokuvissa (kiitos halvoista juhannushinnoista, Bio Marilyn) ja toisena suunnattiin Aulangon kolmioon eli näkötorniin, karhupatsaalle ja joutsenlammelle.

Aulangon-karhupatsas

Harmi, että kumpikaan Aulangon kioskeista ei ollut auki – turisteja nimittäin oli liikkeellä paljon. Me oltiin kaukaa viisaita ja tehtiin eväät mukaan. (Oikeasti meillä meni herääminen niin myöhään, että oli nopeampaa ottaa leivät ja mehut ja rusinat reppuun kuin ruveta enää kotona ruveta kattamaan aamiaispöytää.) Ja kyllähän oli tauko paikallaan, kun oli ensin kiivetty näkötornin raput ylös ja alas sekä karhupatsaan raput alas.

Karhupatsastelun jälkeen jatkettiin joutsenlammelle. Linnuille oli omat eväät: muovikassillinen kuivaneita leivänkantteja. Niillä ruokittiin satatuhatta lokkia, kymmenen sorsaa ja yksi joutsen.

Joutsenen ruokkiminen suoraan kädestä olikin lapsille retken kohokohta: se oli niin kivaa, että neljästä lapsestä yksi kävi vahingossa myös lammessa joutsenta kohti kurkottaessaan. Talviturkki kastettu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s