Koskapa ulkona sataa taas lunta ja on kylmää, voisi jäädyttää päänsä sisäpuolenkin pirtelöntapaisella.
- Otetaan pakastimesta valmiiksi kuorittuja banaaneja. (Ne on pitänyt laittaa sinne noin kolme kuukautta sitten, kun ei ole ehtinyt syödä ennen vakavaa mustumista.)
- Pilkotaan ne tehosekoittimeen esim. mansikkakeiton kanssa.
- Surrur rukki.
- Kaadetaan paksu sose lasiin ja syödään tai juodaan niin, että ohimot huutavat armoa.
Nyt voikin mennä vaihteeksi vaikka kolaamaan lunta.
minä tein mansikkamössöstä, maidosta ja rahkasta pirtelöä, olin sekin hyvää.
banaanien pakastus ulle ihan uus juttu, pitää kokeilla.
TykkääTykkää
Liisa, muista kuoria banaanit ennen pakastamista. 🙂 Joskus kaupasta saa hyvin kypsiä hyvin halvalla: toimivat pakasteena erinomaisesti.
TykkääTykkää
Tein sitä neuvomaasi yrttilevitettä ja tuli niin hyvää että piti ostaa uusi rukki eli Philipsin minitehosekoitin:)
TykkääTykkää
Hanna, keittiö on monen naisen *autotalli*: kyllä tekniikkaa tarvitaan! Pitäiskö seuraavaksi kehua Kentsun lihaksia eli Kenwoodilla vaivattua taikinaa? 🙂
TykkääTykkää