Tuomelan koulun kohtalo lautakunnan käsissä

HYKin yläkoululla pidettiin eilen tiedotustilaisuus Tuomelan koulun tilanteesta ja alakoululaisten ensi syksyn tilajärjestelyistä. Tulevista opetustoteutuksista kertoivat rehtori Arto Nykänen ja vararehtori  Vesa-Heikki Mikkola, ja tilakysymyksiä avasi tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Suunnitelmien mukaan 1- ja 2-luokkalaiset ovat ainakin ensi syksyn vanhalla kirjastotalolla keskustassa. 3- ja 4-luokkalaiset jatkavat Wetterin tiloissa, ja 5- ja 6-luokkalaiset siirtyvät yläkouluun, josta viimeiset lukiolaiset ovat lähteneet tänä keväänä. Väistötiloihin järjestetään bussikuljetukset, ja opetus jaksotetaan mahdollisimman järkevästi välituntien ja koulupäivän yhtenäisyyden kannalta.

Kevätlukukaudeksi ja siitä eteenpäin toivotaan saatavan Tuomelanmäelle parakkeja, kunnes tontilla on jälleen käyttökelpoinen koulurakennus. Vaihtoehtoja on kolme:

  1. nykyisen koulun täydellinen remontointi, kustannusarvio n. 10 milj. e
  2. nykyisen koulun purkaminen ja uuden rakentaminen, kustannusarvio n. 16-17 milj. e
  3. jotain näiden välistä eli vanhan korjaamisen ja uuden rakentamisen välimalli, kustannusarvio n. 13-14 miljoonaa e

Mitä laitetaan?

Koulun kohtalon päättää lasten ja nuorten lautakunta kokouksessaan 13.6. Kokouksessa virkamies Markku Rimpelä esittelee asian, jonka on valmistellut virkamies Antti Karrimaa. Päätöksen tekee poliittisesti valittu lautakunta: Juha Kallioinen, Satu Aaltonen, Jari Kattainen, Helena Lehkonen, Karoliina Saari, Sari Myllykangas, Pirjo Sandelius, Ari Ahlstén, Severi Hellsten, Satu Leppänen, Matti Vuorinen, Paavo Raappana ja Kylli Kylliäinen.

Juha, Satu, Jari, Helena, Karoliina, Sari, Pirjo, Ari, Severi, Satu, Matti, Paavo ja Kylli: pyydän, että päätätte rakennuttaa täysin uuden koulurakennuksen.

Tuomelan koululaisten vanhemmat: pyydän, että allekirjoitatte nettiadressin uuden koulun rakentamiseksi Tuomelaan.

Yksi ajatus artikkelista “Tuomelan koulun kohtalo lautakunnan käsissä

  1. Paluuviite: Ehdokas vastaa äänestäjälle – case Tuomelan koulu « Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s