Rosmariiniporkkanalättyrullat

Meinasi maito mennä vanhaksi: tein siitä lättytaikinan. Jääkaapissa majaili yksinäinen, nahistuva porkkana: ilmiselvää lounasainesta. Maustekaapissa veteli rosmariinipurkki viimeisiään: tyhjensin senkin.

Sekoitin siis tavalliseen lättytaikinaan porkkanaraastetta ja maustoin sen rosmariinilla. Käärin valmiin lätyn sisään vielä savukinkkusuikaleen, joka sekin oli paketin pohjia jääkaapin kätköistä. Tulos oli tosi hyvä, ja esim. retkellä erinomainen eväs: kevyt kantaa, maistuu kuumana ja kylmänä, ei sottaa, ei vaadi kattausta eikä aterimia.

Ja mikä parasta: ei välttämättä tarvitse edes mennä retkelle, vaan lätty kädessä voi haahuilla ikkunasta toiseen ja katsella, kun ulkona sataa kaatamalla.

Ennen.

Jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s