Sinfonia Lahti soitti elokuvamusiikkia Verkatehtaalla

  1. Mulle tuli tänä aamuna remonttimiehet taloon ja päivällä katkaistiin vesi vuorokauden ajaksi.
  2. Viime viikonlopun kierrätyskutsuilta mukaan tulivat uudet piikkikorkoiset saapikkaat, joilla saattaa istua tyylikkäänä.

Siinä kaksi hyvää syytä käydä (1) vessassa ja (2) näyttäytymässä Verkatehtaalla, jossa Sinfonia Lahti soitteli elokuva- ja tv-musiikkia.

Neljäs syy oli illan juontaja Peter von Bagh. Hän johdatteli meidät kuulijat muiston äänimaailmaan, sisäisen elämän salaisuuksiin ja intiimeihin assosiaatioihin omintakeisella tavallaan, aseistariisuvalla vilpittömyydellään, spektaakkelimaisella – suorastaan ensyklopedisella – triviatiedollaan ja veretseisauttavilla välispiikeillään.

Ja oli kyllä oikeassa siinä, että musiikki tuo mieleen elokuvat, sarjat, henkilöt, juonet, kerronnan, kohokohdat… Ja niiden lisäksi koko aikakauden ja oman elämän kaikkine makuineen, mielentiloineen, muistoineen ja tunteineen.

Minä en esim. koskaan saanut leikeissä olla Farrah Fawcett. Ruskeasilmäisen polkkatukan kohtalona oli olla se yksi, jonka nimeä ei edes muista. Ettei se kuitenkin olisi ollut kaikkein fiksuin?

Kuva: Wikipedia

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s