Puutarhasimulointia lumen avulla

Hienoa, että tulee lunta oikein kunnolla:

  • maisema muuttuu
  • valoisuus lisääntyy
  • kunto kohoaa.

Lisäksi lumen avulla voi simuloida, miltä piha näyttäisi hoidetuksi puutarhaksi muutettuna.

Yksi ystäväni on toiselta ammatiltaan maisemasuunnittelija, ja hän kävi kuukausi takaperin pihaani katselemassa tulevaa puutarhasuunnitelmaa varten. Kuljimme tonttia toista tuntia pitkin poikin ja keskustelimme näkemyksistäni ja tavoitteistani peilaten niitä pihamaan mahdollisuuksiin. Suunnitelma valmistuu talven aikana käynnin, kuvien ja keskutelujemme perusteella.

Tontti on rinteessä, ja tasaista maata on todella vähän. Puhuimme mm. pengerryksistä ja niiden luontevista paikoista käyttöön ja kasvillisuuteen nähden. Suunnittelimme jo mahdollisia tasaisia paikkoja, pohdimme korkeuseroja ja niiden toimivaa maisemointia. Hahmottaminen on mulle kuitenkin vaikeaa, kun pystyn näkemään ainoastaan rinteen – en tulevaa tilannetta.

Tällä viikolla olen voinut ruveta rakentamaan tulevan pengerryksen lumisimulaatiota: tuuppaan kolalla lunta rinnettä alas siihen paikkaan, mihin seinämää suunnittelimme. Kun olen saanut lumimuurin perustettua, on aika ryhtyä tuomaan paikalle täyttölunta.

Sataisi vaan mahdollisimman paljon, niin saisin real-life -mallin toimivasta maisemasuunnitelmasta!

2 ajatusta artikkelista “Puutarhasimulointia lumen avulla

  1. Paluuviite: Vuodenvaihteen ABC « Sairio

  2. Paluuviite: Jalka paljaaksi | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s