Kesäretki Kallioon ja Töölöön

Lasten kanssa kesäretkellä Helsingissä*. Ihme kyllä niitä ei kiinnostaneet äitinsä kaikki entiset asuintalot Kallio-Alppila-akselilla (5 osoitetta) vaan ne halusivat mieluummin kiertää kaikkien leikkipuistojen kaikki telineet. Saivat samalla reilun annoksen paikalliskulttuuria (juopot puistoissa ja ruiskut kalliolla).

Sivistyneempääkin menoa tuli. Käytiin Töölössä Ratikkamuseossa ja virkistyttiin Korjaamon keidasmaisella terassilla vihamielisestä lokista piittaamatta. Ajettiin myös Stadionin torniin ja seurattiin lapsijalkapalloilijoiden sankkoja esiintymiä.

* Asuin kymmenen vuotta Helsingissä, mutta koskaan en käynyt Stadissa enkä sen Töölöössä. Asuin kotona, en himassa ja kävin töissä, en duunissa. Ansaitsin rahaa, en fyrkkaa. Joskus kyllä ajoin skurulla tsufeelle, mutta se johtui seurasta enkä oikeastaan edes tiennyt, mihin oltiin menossa.

siltasaarenkadun-rautainen-kuumailmapallo

Korjaamon-terassi

stadionin-torni

näkymä-kallioon

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s