Ompele napit koneella

Hankin lähes kaikki vaatteeni käytettyinä joko kirppareilta tai kavereilta, joko rahalla tai ilman. Säästö hinnassa tarkoittaa usein vähän työtä eli lahkeiden lyhentämistä, vyötärön kaventamista tai jotain muuta pientä korjausta. (Joskus joutuu tekemään alihankintaa Perkeleen orjatehtaassa eli vaihtamaan vetoketjua, mutta niitä löytöjä välttelen viimeiseen saakka.)

koneella-ommellut-napit

Nappien ompeleminen tai vaihtaminen on helppoa puuhaa, kun ottaa avuksi ompelukoneen. Ompeleeksi siksak, pistonpituus nollaan, leveys napinreikien mukaan ja kone käyntiin. Kun jättää riittävän pitkät langanpäät, on niiden pujottaminen nurjalle neulan avulla helppoa. Nurjalla vaan muutama umppari päihin ja saksilla ylimääräiset veks.

Tänä iltana vaihdoin yhteen kauluspaitaan kaikki napit, kun työkaverin trokaamasta paidasta puuttui muutama nappi eikä samanlaisia omista varastoista löytynyt. Paitaa oli näköjään aiemminkin korjailtu nappien kohdalta, mutta ei ollut käsiommel pitänyt, kun jäljellä oli vain solmumytty ja katkenneita langanpäitä.

Vaikka eihän koneelliseenkaan ompeleeseen voi aina luottaa.

2 ajatusta artikkelista “Ompele napit koneella

 1. Ihme temppu… Eikö neula pätkähtele poikki ikinä vai osuuko säätö aina kerrasta kohdilleen?
  Minulla ei hermo kestä ompelukonetta yhtään – verenpaine nousee jo kun yrittää tihrustaa lankaa neulaan. Kun lapset olivat pieniä niin oli vähän olevinaan pakko korjailla housun polvia ja säätää lahkeenmittoja. Nyt saavat itse hoitaa nappinsa ja siinä samalla minunkin nappini…
  Aina kyllä takaraivossa itää ajatus että kierrätyskeskuksista väliinsä löytyvistä hyvistä materiaaleista saisi tuunaamalla hienoja ja sopivia. Arvaa vaan kuinka monta liian isoa Linnonmaan ja Repeatin neuletta odottelee inspistä kellarissa.

  Tykkää

  • Kun suoraan kysyit, niin saattaa olla, että joskus on neula katkennut ja nappi haljennut. 🙂 Nykyään kyllä menee aika *nappiin* suoritus, kun maltan asetella napin paikoilleen kunnolla ja testata siksakin leveyden ensin käsipyörällä.
   Ja hei, langan pujottaminen ompelukoneen neulansilmään ei ole mitään verrattuna saumurin langoittamiseen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s