Join aamulla pyhän kunniaksi pikakahvia.
Sitä vaan mietin, miten pikakahvi valmistetaan. Onko tehtaassa miljoonan litran pannu, jossa sumpit keitetään vai onko siellä miljoona moccamasteria, jotka pörisevät jatkuvalla syötöllä?
Ja kun se kahvi on keitetty, miten siitä haihdutetaan vesi pois? Annetaanko kahvin kiehua valmistusastiassa mönjäksi vai levitetäänkö se kuivumaan laakeaan astiaan?
Eiköhän se sumppi keitetä jollakin isohkolla masiinalla, miljoonan mokkamaasterin käyttö tosin työllistäisi mukavasti. Vesi lähtee pois alipaineessa vauhdilla, paremmat sortit kylmäkuivataan ihan pakastuslämpötilassa, jotta maku säilyy mahdollisimman hyvin, olen tässä yhteydessä törmännyt myös ylikriittiseen uuttoon, jota ei kannattane humanisteille ruveta selostaaaan. Sanoo entisessäelämässäänmelkeinkemistiserkku.
TykkääTykkää
Kaikenlaisesta ylikriittisestä olen kuullut ja muutamaan törmännytkin, mutta uuttoon en toistaiseksi.
TykkääTykkää