Kuinka toskanalaisesta valkopapukeitosta tuli hämäläinen lehtikaali-papumuhennos

Kasvimaalla on heikot sortuneet marraskuisella elon tiellä mutta lehtikaali sen kun porskuttaa. Tänään tein lehtikaali-papumuhennosta, josta lapsetkin tykkäsivät.

Seuraavaksi kääntämisen vapautta ja sovellusta maustekaapin mukaan, lokalisointia siis:

Tuscan White Bean Soup 

  • 2 cups dried cannelleni beans soaked overnight in plenty of filtered water
  • 1/4 c olive oil
  • 1 large onion, diced
  • 3 cloves garlic, finely chopped
  • 1 – 1.5 cups carrots cut to a small dice
  • 8 (or so) ripe tomatoes, peeled, seeded and chopped
  • 1-3 bunches tuscan kale, de-ribbed and blanced in salted water for a few minutes and drained
  • 2 springs rosemary
  • a lot of fresh thyme
  • leaves from a few springs of oregano
  • pinch of red chili flakes
Lehtikaali-papumuhennos
  • oliiviöljyä
  • keltasipuli
  • valkosipulia
  • porkkanoita
  • tölkki säilyketomaatteja
  • tölkki valkoisia säilykepapuja
  • lehtikaalia
  • kuivattua rosmariinia
  • kuivattua timjamia
  • kuivattua oreganoa
  • kuivattua chiliä
  • suolaa ja pippuria
Valmistus täysin arvattavalla tavalla: Silputaan sipulit ja valkosipulit, kuullotetaan ne öljyssä, lisätään raastetut porkkanat ja mausteet. Lisätään purkkitomaatit ja keitellään. (Voi soseuttaa sauvasekoittimella, jos haluaa sileämpää syötävää.) Lisätään pavut. Viimeiseksi sekaan suikaloidut lehtikaalit (ruoti pois) ja kuumennus. Kauhotaan lautasille ja muserretaan chili vasta omalle lautaselle, ei siis lasten annoksiin.
Alkuperäisestä reseptistä kaikki aineet olivat mukana, mutta tuoretta oli meillä vaan porkkanat, sipuli ja lehtikaali – kaikki muu tuli purkista. Lientäkään en lisännyt, joten keitto kuivui muhennokseksi.
Oikopolusta huolimatta maistui hyvältä ja oikopolun ansiosta valmistui vaivatta. Eikä tarvitse olla koulutukseltaan kääntäjä, että tällaisen lokalisaation saa aikaan!

Yksi ajatus artikkelista “Kuinka toskanalaisesta valkopapukeitosta tuli hämäläinen lehtikaali-papumuhennos

  1. Paluuviite: Kuinka papumuhennoksesta tuli tortillan täyte | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s