Perunalaatikkoa ja pyykinpesua

Hämeen läänin Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus on v. 1976 julkaissut kirjan ”Etelähämäläistä ruokaperinnettä”. Sen ohjeen mukaan tein tänä vuonna imelletyn perunalaatikon (eli pernalooran eli pernaluolan eli pernatuuvingin).

Tarvitaan perunoita, vettä, vehnäjauhoja, maitoa ja suolaa. Ohje on seuraava:

  • Keitä perunat kuorineen tai kuorittuina.
  • Älä käytä keitinveteen suolaa, koska se estää imeltymistä.
  • Kuori perunat mahdollisimman nopeasti.
  • Survo perunat, lisää vehnäjauhot haaleaan survokseen.
  • Saa imeltyä 2-3 tuntia tai yön yli.
  • Lisää kylmä maito ja suola.
  • Laita seos vuokiin.
  • Paista miedossa uuninlämmössä 1-2 tuntia. Varo ylikuohumista.

Tein reseptiin omat lisäykseni:

  • Lähetä lapsi jaloista pois ulos leikkimään vesisateeseen kavereiden kanssa.
  • Riisu litimärkä kurapetteri ja vie ulkovaatteet suoraan pesukoneeseen.
  • Ota vaatteet ohjelman päätyttyä pesukoneesta ja ripusta kuivumaan.
  • Ota rummun pohjalta myös kännykkä, joka on jäänyt siihen taskuun, jota et tyhjentänyt.
  • Irrota kännykän akku kuivumaan.
  • Kun puhelin on kuivunut, käynnistä se.
  • Lausu mielessäsi kiitos Nokialle idioottivarmoista puhelimista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s