Kaikkien Hätilä – paikalla myös nuorisoa

Hämeenlinnan yhteiskoululla pidettiin tänä iltana Kaikkien Hätilä -keskustelutilaisuus. Pääaiheena oli koulun piha, sen käyttö sekä koetut häiriöt.

Illan keskusteluja alustettiin monelta kantilta: tilattuja puheenvuoroja oli kaupunginhallituksesta, kirjastosta, vanhempainyhdistyksestä, koulusta, oppilaskunnasta, nuorisotoimesta ja uunituoreen nuorisotutkimuksen tekijältä. Paikalla oli myös kaupungin kiinteistöjen edustaja sekä lähialueen asukkaita ja taloyhtiöiden isännöitsijöitä. Aihetta katsottiinkin useasta näkökulmasta aina poliittisesta päätöksenteosta maisemasuunnitteluun ja kotikasvatuksesta kameravalvontaan. Miltei yhtä mieltä oltiin siitä, että koulun pihalla pitää voida kokoontua, mutta kannanotoilla ei kuitenkaan saatu selvyyttä siihen, miten esim. mopoilu, metelöinti, roskaaminen, ilkivalta ja epäasiallinen käytös saataisiin loppumaan.

Koulun pihalta olikin kutsuttu toistakymmentä nuorta mukaan juttelemaan tilanteesta. Edelleenkään ei saatu vastausta siihen, miten koulun piha saataisiin täysin ja välittömästi rauhoitettua, mutta ainakin sovittiin siitä, että tilannetta lähdetään ratkomaan yhdessä. Seuraavaksi kaupungin, nuorisotoimen ja koulun edustajat kokoontuvat nuorten kanssa tekemään pihan ’käyttösääntöjä’ ja muutenkin miettimään rauhanomaisen rinnakkaiselon edellytyksiä.

**

Tilaisuuden järjestelyt teki HYKin vanhempainyhdistys. Puhetta johti virkatyönä kaupungin tilaajapäällikkö (lapset, nuoret ja elämänlaatu). Vanhempainyhdistys keräsi tilaisuutta varten myös vanhempien mielipiteitä ja kommentteja kaupungille ja koululle toimitettavaksi. Tilaisuus oli jatkoa kevään vastaavalle kokoontumiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s