Pakolliset jouluruoat ovat meillä aina perinteiset: rosollia, katajanmarjasilliä, kinkkua ja perunalaatikkoa. Alkuun, sekaan ja jälkeen voi laittaa riisipuuroa, lihapasteijoita, lihalientä, porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, luumukiisseliä, kermavaahtoa (kaksi jälkimmäistä tunnetusti kevyitä jälkiruokia) sekä muuta tykötarvetta.
Näitä kun pistelee jouluaaton, -päivän ja tapaninpäivän, niin tekee mieli jo kebabia. Mutta se säästetään uuteenvuoteen ja tehdään sukulaisille siikaa uunissa ja keitetään perunoita kylkeen.
Olen aiemminkin kehunut Pukutehtaan K-Marketin liha- ja kalatiskiä. Tällä kerralla valitsin kokonaisen kotimaisen siian ja sen kanssa paikallisia miltei-Pitoja eli van Gogh -perunoita. Kalan sisään purjoa ja sitruunaa, alle ja päälle suolaa ja uuniin puoleksi tunniksi.
Jälkiruuaksi tarte tatin omista omenoista. Sen verran muuntelin, että calvados-kermavaahdon sijaan tarjosin vaniljajäätelöä – pöydän ääressä kun oli puolet lapsia.
Oih, toi siika kuulostaa niin hyvältä… Taidanpa tehdä sitä meillä uudenvuoden aattona.
TykkääTykkää
Suosittelen: tosi helppoa ja oikeasti hyvää raskaan jouluruuan jälkeen. Ja ihan varmasti parempaa kuin nakit ja perunasalaatti. 🙂
TykkääTykkää