Museovirasto: päätös Tuomelan koulusta on kaupungin

Tuomelan koulun tulevaisuudesta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä. Museovirasto antoi lausuntonsa rakennuksen kulttuurihistoriallisesta arvosta lokakuun lopussa. Pyysin lisätietoa lausunnon painoarvosta ja merkityksestä päätöksenteossa, ja toinen lausunnon allekirjoittajista kertoi seuraavaa:

”Museovirasto on asiantuntijaorganisaatio, jolta pyydetään lausuntoja maankäyttöön ja kulttuuriympäristön sekä rakennusten suojeluun liittyen. Tuomelan koulun kulttuurihistoriallisesta arvosta oli Hämeenlinnan kaupungin maankäytön suunnittelu pyytänyt lausuntoamme. Päätösvalta Tuomelan koulun suhteen on kaupungilla, tosin Ely-keskukset voivat valittaa purkuluvista, mikäli aiheelliseksi katsotaan.”

Intendentti Kaija Kiiveri-Hakkarainen kertoi myös, että rakennuksia suojellaan pääasiassa kaavoituksella. Museoviranomaisilta pyydetään lausuntoja rakennusten kulttuurihistoriallisesta arvosta vanhentuneiden kaavojen alueilla sijaitsevat rakennuksista, joihin kohdistuu muutospaineita.

Tuomelan koulu sijaitsee alueella, jonka asemakaava on vuodelta 1970.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s