Taikina
- 300 g perunamuusia
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g pekonia
- 200 g sieniä
- 1 sipuli
- 2-3 rkl pestoa
- 2 dl kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 1 dl juustoraastetta
- mustapippuria
Taikinan ainekset nypitään tasaiseksi massaksi ja annetaan kohmettua jääkaapissa. Sienipekonitäyte (ainekset pekonista pestoon) paistetaan pannulla. Loput sekaisin päälikerrokseksi.
Taikina taputellaan tasaiseksi uunipellille, täyte lisätään ja kermaviiliseos kaadetaan päällimmäiseksi. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Ohje Hämeen sanomista, kiitos toimittaja Anna-Mari Vuollet: tähän upposi mukavasti ylijäänyt perunamuusi ja viime syksyn viimeiset pakastesienet.
Meillä tuppaa pekonipaketit vanhettumaan jääkapissa, tuo näyttää hyvältä tavalta päästä eroon niistä, Laitoin juuri toista ikääntyvän pekonin käyttöruokaa: Aloitetaan kalasopan teko kuullottamalla sipuli-pekonisilppu, Sitten vaan pottua, liha- ja kalalientä, seitä, valkopippuria ja tilliä. Kelpaa myös poikalapsille.
TykkääTykkää
Hyvä idea, täytyy koettaa!
Tämäkin on taattu: punajuurilohkot kääritään pekoniin ja kypsennetään uunissa. Sopii voimakkaan lihan kanssa tai vaikka yksinään ’kasvisruokana’.
TykkääTykkää
Tarttee tehdä meilläkin, on jo pekonit vanhentumassa ja sieniä kyllä piisaa!
TykkääTykkää
Mulla on enää kuivattuja suppilovahveroita, mutta niitä onkin sitten pesuhuoneen lattiallinen eli neljä lasipurkillista.
TykkääTykkää
No niin, kolmas pala menossa tuulelta piiloon. Ja olutta on. Paras kohta ohjeessa oli 100g pekonia, ja paketissa oli 170g, pakkohan se oli tasan ohjeen mukaan piirakkaan laittaa. Lisäbonuksena perhe sai peruna-porkkanamuusia lounaaksi, oli niin kova tarve sienipiirakalle. Kosteikkovahvero oli otsikkona pussissa, ja kohmeisena sen saksiutui näppärästi pannulle. Ja kun uuni kerran kuumana on, ja kaapissa oli vanhaa kermaa, saa perhe vielä maustekakkuakin!
Oli siis erinomainen ohje!
TykkääTykkää
Juomasuosituksethan mun ohjeistani ovatkin puuttuneet! Sulle olisi sommelierin paikka vapaana. 😀
TykkääTykkää