Paperikattaus pelastaa emännän

Kesäisenä viikonloppuna on ihana syödä ulkona vieraiden kanssa. Riittävän ison pöydän saa pukkijaloista (joita on edellisen kerran käytetty maalaustelineenä) ja komeron entisestä ovesta (jota ei kukaan halunnut ostaa siivouspäivänä).

Uusi, pitkä pöytä peitetään paperipöytäliinalla, jonka helmat teipataan pöytälevyn alapuolelle. Pyötään katetaan pahvilautaset ja -mukit sekä paperiset servietit. (Aterimet terästä ja viinilasit lasia eli joku roti sentään!)

paperiliina-ja-tussit

Pöytään katetaan myös tussit, joilla voi kirjoittaa istumajärjestyksen yllätykseksi lautasten alle. Samoilla tusseilla voi myös näyttää lapsille, kuinka kaunoa kirjoitettiin silloin, kun äiti oli koulussa. Lapsivieraat voivat innostua kuvioimaan koko pöydän, kun kerrankin saa piirrellä liinaan oikein luvan kanssa.

Nautitaan savukalasta ja uusista perunoista, lämpimästä ilmasta, viileistä juomista ja hyvästä seurasta.

Paras on kuitenkin tulossa: pitkän ja perusteellisen syömisen ja seurustelun jälkeen on aika hoitaa tiskit ja aloittaa saunan lämmittäminen. Homma hoituu yhdellä vaivalla, kun pesään pannaan paperiliina sytykkeeksi ja lautaset lämmittävät kiviä klapien kaverina.

Kun arki koettaa, otetaan pukkijalat taas maalauskäyttöön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s