Viisi vinkkiä lapsen pyörän ostoon

  1. Osta pyörä käytettynä. Uudet fillarit ovat kalliita, ja lapsi ajelee niillä hyvässä lykyssä vain yhden kesän. Lisäksi lapset käsittelevät pyörää kovalla kädellä: opetellessaan kaatuilevat ja opittuaan ajavat kuin viimeistä päivää. Uusi pyörä menee ihan hukkaan tässä kyydissä.
  2. Osta pyörä huollettuna. Aika kuluu lapsen pystyssä pitämiseen ja perässä juoksemiseen: sitä ei kannata tuhlata fillarin koneiston roplaamiseen – varsinkaan, jos ei sitä oikeasti osaa.
  3. Osta pyörä liikkeestä. Mielellään oikeasta pyöräliikkeestä, jossa se on asiantuntevasti laitettu ajokuntoon ja johon sen voi tarvittaessa palauttaa. Samaan liikkeeseen voi sitten taas antaa vaihdossa edellisen pyörän, kun seuraava koko tulee tarpeeseen.
  4. Osta pyörä käyttäjän kanssa yhdessä. Pyörän pitää olla paitsi oikean kokoinen myös mieleinen, jotta meno maistuu. Pyörä on ehdottomasti koeajettava, jotta nähdään toimivuus ja mittasuhteet – ja pyöräilijän todelliset taidot.
  5. Osta pyörä syksyllä. Pyöräilykauden alkaessa tarjonta on suurimmillaan, mutta myös hinnat ovat korkeimmillaan. Sesongin ulkopuolella euroista pääsee neuvottelemaan paremmin.

2 ajatusta artikkelista “Viisi vinkkiä lapsen pyörän ostoon

    • Vuosi sitten olin hurja ja myin työkaverille oman vanhan fillarini. Se oli kiertänyt muutoissa mukana ’asemapyöränä’ ja ’vieraita varten’ – mutta kyllä se kolmas pyörä on liikaa!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s