Kolme kontrastia Savonlinnasta

Vietin pitkän viikonlopun Saimaan rannalla: ei tarvinnut ruikuttaa. Lukemisen lisäksi vierailin oopperajuhlia odottavassa Savonlinnassa ja Salpalinjalla. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja silmissä vilisi siluetteja.

Kyrössalmen silta auki


Savonlinna on saarille rakennettu, ja vettä on kaikkialla. Kyrössalmen ohitussilta nopeuttaa niiden matkaa, jotka jatkavat esim. oopperajuhlien ja Olavinlinnan ohi. Silta avataan laivaliikenteelle. Tässä ’Puijo’ purjehtii kaupungista pohjoista kohden. (Perässä on komeaa tulla pienellä perämoottorilla.)

Olavinlinna

Oopperajuhlat vietti satasta viime vuonna. Nyt viikonloppuna valmistauduttiin uuteen puristukseen: lauantaina linnan liepeillä viriteltiin viulut ja muut soittimet myös liputtomien ohikulkijoiden iloksi.

Kongonsaaren konekivääriluolan suuaukko

Salpalinjaan kuuluva Kongonsaaren konekivääri- ja majoitusluola on vaikuttava näky varsinkin sisäpuolelta katsoen.

Yksi ajatus artikkelista “Kolme kontrastia Savonlinnasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s