Vanhaa kaalia ja yliviikkoista kermaviiliä

Olen aina suhtautunut parasta ennen -päiväyksiin epäillen. Ostan suurella riemulla oranssilla laputetut elintarvikkeet pois kuleksimasta (joko suoraan lautaselle, jääkaappiin odottamaan tai pakkaseen pantavaksi) ja arvioin ruoan kuntoisuuden ulkonäön, tuoksun/hajun sekä maun perusteella.

Jos  Maa- ja metsätalousministeriön ylitarkastaja Sebastian Hielm on sitä mieltä, että ”niin kauan kun tuote ei näytä, haise tai maistu pahalta eikä siinä ole hometta, se on syömäkelpoista”, niin ei voi kansalainen olla muuta kuin samaa mieltä.

Ja tämä kansalainen tekee puoli vuotta kellarissa maanneesta kaalista ja kuukauden jääkaapin perällä piileskelleestä kermaviilistä raikkaan kaalisalaatin, joka voittaa terveellisyydessään ja tuoreessa maussaan toiselta mantereelta tuodut pussipilkotut salaatit. Kylkeen kolmekymppistä makkaraa – nam.

4 ajatusta artikkelista “Vanhaa kaalia ja yliviikkoista kermaviiliä

 1. Täsmälleen samaa mieltä! Ja onneksi viranomaisetkin alkavat tulla järkiinsä ja loiventavat otettaan mm. ”viimeinen käyttöpäivä” tuotteiden osalta; hyväntekeväisyyteen vaan!

  Tykkää

 2. No niin sitä pitää 🙂
  Kuinka ollakaan, juurikin viime viikolla (kun niitä isosti alessa mainostivat) vilkaisin pussisalaatteja – ja olivat sen näköistä sekoitusta että olisin 100-0 valinnut sen sinun kaalisalaattisi omalle ja lastenkin lautaselle.

  Tämä on semmoinen aihe josta lämpenen jo kun hetkeksi istahdan kommentoimaan: Että valmis-eines-pinaattilettu jossa vielä myyntipäivääkin on, olisi jotenkin ”tuoreempaa” kuin viikon vanhasta maitopurkin lopusta pyöräytetyt letut.

  Ei hemmetti, en edes aloita tästä aiheesta. Menee päivä – jos ei hukkaan – niin eilisen paiston barrikadeilla kuitenkin 🙂

  Mukavaa kevätpäivää sinulle.

  Tykkää

 3. Paluuviite: Illan muusi on aamun rieska | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s